Alaprajzok

2009.03.14. 22:11

Külsőleg nagyjából késznek gondoljuk a házat, közben folyamatosan finomítottuk a földszinti, emeleti alaprajzokat:

Továbbra is az a cél, hogy kedvező statika mellett tágas tereket kapjunk. Építész barátaink tanácsára néhány évnyi minőségi építész folyóiratot átbogarásztunk, és most kifejezetten a nekünk tetsző alaprajzokat gyűjtöttük össze.

Ezzel párhuzamosan elővettem egyetemi jegyzeteimet. Lakóépület c. tárgynál használtunk sematikus dobozokat, melyeket összekötöttünk, milyen helyiségek milyen más helyiséggel legyenek összekapcsolva. Heteket sakkoztunk Gabival, mire a földszinti 10 helyiséget elrendeztük. Ekkor a dobozokból alaprajzot gyártottunk, és ujra sakkoztunk :)

Mire összeállt a földszint, az emeleti elrendezésre már nemigen volt erőnk, kedvünk. 2 elrendezés között vaciláltunk, végül a "kandalló a ház közepén" győzött.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://diosdihaz.blog.hu/api/trackback/id/tr192563754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása