Előzmények

2008.09.07. 07:27

2008. őszén úgy döntöttünk párommal, hogy elég volt a 11. kerülti lakóparkból, és 20km-es körzetben saját házat szeretnénk. Édesapámnak volt bőven kivitelező tapasztalata, én pedig építőmérnök vagyok, így folyamatosan mások házát terveztem, művezettem. Feleségem pedig erős műszaki vénával áldotta meg Isten, gyönyörű nő létére igen ügyesen forgatja a kőműves kanalat is.

Tehát lelkesedés volt, elhatározást tett követte. Hétvégente kirándulni jártunk a Budai hegyekben, olyan élőhelyet kerestünk, ahol szívesen letepednénk. Láttunk nagyon sok szép környéket, de ezek vagy nehezen megközelíthetőek, vagy messze vannak, vagy nagyon rossz a közlekedése. Vagy mind egyszerre, plusz drága is. Közben néztük a hirdetéseket, de nem találtunk olyat,amibe bele tudnánk szeretni, és pénz is elég lenne rá.

Ugyanis az volt a terv, hogy a lakás árából vegyünk telket, és húzzunk fel egy jó házat.

Történt egyszer, hogy Gabi egyik évfolyamtársát meg akartuk látogatni Diósdon. Ő nem volt othon, de hirtelen a 7esen egy körforgalomban poenból hamarabb jöttem ki. Diósdliget közepén kötöttünk ki. Ámultunk, hogy milyen nyugis, figyelmes mindenki, gyönyörűek az ősfák, csoda házak állnak. Rögtön rákattantunk az internetes hirdetésekre, ingatlanosokra. Igen, az ilyen környék nincs ingyen. Végül csalódottan letettünk erről is, hisz a telekre elment volna a teljes költségvetés. Meg is beszéltük, hogy majd évekkel később ide költözünk, addig meg lakópark,gyűjtögetés.

 Egyszer csak mélyen ár alatt feltűnt egy hirdetés. Megnéztük, egy dzsungel fogadott minket. Borzalmas igénytelen tulajai voltak, évek óta nem járt ember a portán. Egy faházat összedöntöttek (nem bontottak), így építési telek lett. Megvettük, mit nekünk egy kis tereprendezés. Itt indult el a lavina :)

A bejegyzés trackback címe:

https://diosdihaz.blog.hu/api/trackback/id/tr241653303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása